Gestoofde kabeljauw in een roomsausje

Papa en mama hebben velen vlooienmarkten in frankrijk afgestruimd en zijn uiteindelijk thuis gekomen met deze leuke ovenschaal.

4 personen •  45 minuten

Benodigdheden:

  • 800 gr. kabeljauw filet
  • 500 gr. verse tagliatelle
  • 500 gr. verse spinazie
  • 500 gr. wortels
  • 1 zakje uitgebakken spekjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Klontje boter
  • 2 tl vadouvan kruiden (Jonnie Boer)
  • 2,5 dl slagroom
  • Scheutje water
  • Scheutje witte wijn
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie

Aan de slag:

Oven voorverwarmen op 200 °C. Pak een schaal en vet deze in met boter. Doe er een scheutje water, witte wijn en een schepje vadouvan kruiden bij. De kabeljauw zoute en pepere en leg deze in de schaal met extra klontjes boter erop.
Giet de slagroom erbij. Snijd de worteltjes in de lengte door vieren en doe deze in de schaal. Zet de schaal ongeveer 30 min in de oven tot de vis gaar is.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe een scheutje olijfolie in de wokpan en fruit hierin de ui en de knoflook laat deze niet bruin worden. Doe de spinazie in de pan en laat deze slinken. Als laatste doe je er de spekjes en een klein beetje nootmuskaat bij en een snufje zout naar smaak.

Breng een grote pan met water aan de kook en doe de pasta erbij met een snufje zout. Als de pasta een aantal minuten heeft gekookt en deze gaar is giet je deze af.

Zet de pasta, spinazie en de pan met kabeljauw op tafel en smullen maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top