Zelf gemaakte saté saus is altijd het lekkerste en helemaal niet moeilijk!
4 personen • 30 minuten
Benodigdheden
- 2 snufjes zout
- scheutje melk
- 1 el. pindakaas per persoon
- 2½ el. bruine basterd suiker
- 2½ el. zoete ketjap manis
- sap van 1 citroen
- 1½ el. gember siroop
- 1 tl. kerrie poeder
- 2 tl. sambal oelek
Aan de slag:
Doe de bruine suiker, sambal en ketjap in een pan en laat deze bruisen.
Schep voor het aantal personen één eetlepel pindakaas in de pan. Roer dit goed door.
Voeg de gember siroop en een beetje citroen sap toe.
Doe de kerrie poeder erbij en giet daarop een scheutje melk zodat het poeder in de pan blijft.
Doe er als laatste een snufje zout bij en voeg de melk beetje voor beetje toe tot dat je de juiste dikte hebt bereikt.
Als de saté saus nog iets te dik is voeg je nog een beetje water toe en als je het te zoet vind kan je er nog wat citroensap bij doen.