Gebakken tomaat

Ontbijt, lunch of avond eten? Dit is een franse vakantie klassieker die het lekkerst is met vers gebakken stokbrood uit Frankrijk.

4 personen •  15 minuten

Benodigdheden

  • 8 eieren
  • 2 uien
  • 8 vlees tomaten
  • wit stokbrood
  • (franse) mayonaise
  • boter
  • peper
  • zout

Aan de slag:

Snipper de uien en klop de eieren los in een schaaltje. Verwijder het binnenste uit de vleestomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Fruit hierin de uien en de tomaten blokjes totdat ze een beetje zacht zijn. Doe de losgeklopte eieren erbij en roer erin met een houten spatel net als bij scrambled eggs. Breng op smaak met peper en zout. Serveer het op een stukje wit stokbrood met franse mayonaise. Zo simpel is het. Bon apetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top