Lamsfilet met aardappeltjes uit de oven

Flinter dun gesneden lamsfilet met aardappeltjes uit de oven en je zomeravond is compleet!

8 personen • paar uur

Benodigdheden

Lamsfilet

  • 12 stuks lamsfilet (150 gr.)
  • Olijfolie
  • 3 knoflooktenen
  • 3 el lamsvlees kruidenmix
  • 2 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • Flink wat peper

Aardappeltjes uit de oven

  • 1,5 kg aardappeltjes
  • Olijfolie
  • 7 knoflooktenen
  • 2 tl tijm
  • 2 tl rozemarijn
  • Peper
  • Zout

Aan de slag:

Pak een grote schaal waar je het lamsvlees in kan marineren. Doe hierin de lamsvlees kruiden, tijm, rozemarijn, flink wat peper, genoeg olijfolie en pers de knoflooktenen. Leg de lamsfilets in de marinade en laat dit het liefst een paar uur in de koelkast marineren.

Verwarm voor de aardappeltjes de oven op 180°. Snijd de aardappeltjes in partjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de aardappeltjes met olijfolie, tijm, rozemarijn, zout en peper. Hussel de aardappeltjes goed doorelkaar. Laat de knoflooktenen heel en verspreid die over de bakplaat. Zet de aardappeltjes +- 1 uur in de oven.

Grill de lamsfilets heel kort op de bbq, maar in een hete grill pan kan ook. Serveer er een heerlijke salade bij en de zoet/zuur saus van papa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top