Kip saté stokjes

De zon begint te schijnen dus de BBQ kan aan. Deze saté stokjes zijn ideaal voor op de BBQ. Kip saté is het lekkerste als je de kip zelf marineert. Het liefst een hele dag laten marineren in de koelkast. Wat is kip zonder saté saus? Als bij ons thuis de BBQ aan gaat serveren wij altijd zelf gemaakt saté saus en “De saus” van mijn vader. Binnenkort deel ik de recepten van de sauzen. Ik zeg: marineren, prikken en braden maar!!

4 personen •  60 minuten

Benodigdheden

  • 5 stuks kipfilet
  • 2 el. ketjap manis
  • 1 el. soja saus
  • 2 tl. sambal oelek
  • 1/2 tl. koriander
  • 1/2 tl. laos
  • 1/2 tl. sereh
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1 snufje kardamon
  • 2 tl. zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • Gebakken uitjes (garnering)

Aan de slag:

Als je houten prikkers gebruikt week deze in water. Dit zorgt ervoor dat de prikkers niet verbranden.

Pak een schaal en doe alle ingrediënten erin.

Snijd de kipfilet in stukjes en doe die vervolgens in de schaal en zorg ervoor dat alle kipfilet met de marinade is vermengt.

Laat de marinade even intrekken (het liefste een paar uur of een hele dag) en prik vervolgens de kipfilet op de stokjes en braden maaaar!

Strooi er gebakken uitjes overheen voor de garnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top