Spaghetti bolognese met rode linzen van mijn moeder

Deze spaghetti bolognese kan je altijd maken als je niet weet wat je moet eten en meestal heb je de ingrediënten wel in huis. Wat deze bolognese saus zo bijzonder maakt zijn de rode linzen. Zonder rode linzen is het niet de spaghetti van mijn moeder. Deze horen erin!

4 personen • 45 minuten

Benodigdheden

 • spaghetti
 • 300 gr. rundergehakt
 • 1 courgette
 • 1 winter peen
 • 1 knoflookteen
 • 1 ui
 • 4 vleestomaten
 • rode linzen
 • parmezaanse kaas
 • 1 tl italiaansekruiden
 • extra vierge olijfolie
 • zout
 • peper

Aan de slag:

Neem voor de pasta saus een ruime pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in halve manen, de peen in plakjes en de tomenten in stukjes. Rul als eerste het gehakt in de pan en schep het vet wat uit het gehakt komt eruit. Voeg de ui toe en 2 minuten later de knoflook. Voeg evenlater de courgette en wortel toe en bak dit 5 minuten. Breng op smaak met italiaansekruiden, peper en zout.  Voeg de tomaten en 1 handje rode linzen per persoon toe. Laat dit een tijdje sudderen tot het een saus wordt en voeg eventueel water toe.

Breng water aan de kook voor de spaghetti en bereid deze volgens de verpakking. Rasp de parmezaanse kaas voor over de pasta. Giet de pasta af als deze gaar is en besprenkel met extra vierge olijfolie. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top