Halve aaikes

Toos mijn oma maakte altijd gevulde eieren met pasen, verjaardagen, oudjaarsavond en als vrienden op visite kwamen. Oma maakte dan gerust 40 halve eieren “ooh die komen wel op” zei ze dan.

6 personen • 45 minuten

Benodigdheden

  • 12 eieren
  • 5 el. mayonaise
  • 2 tl. mosterd
  • 1/2 tl maggie
  • witte peper
  • zout 
  • paprika poeder
  • bieslook

Aan de slag:

Doe de 12 eieren in een grote pan en kook de eieren 10 minuten. Giet de eieren af en laat ze helemaal afkoelen in koud water. Pel de eieren voorzichtig zodat ze niet kapot gaan. Snijd de eieren in de lengte doormidden en let op het eigeel zodat je 2 gelijke helften krijgt. Haal het eigeel uit de eieren en leg de eiwitten op een bord of een schaal. Prak het eigeel op een bord en doe vervolgens in een mengkom. Meng de mayonaise, mosterd en de maggie met het geprakte eigeel tot een zacht mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Doe het eigeel mengsel vervolgens in een spuitzak met een kartelmondje en spuit het eigeel mengsel in de eieren. 

Garneer de eieren met paprika poeder en de fijn gesneden bieslook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top