Bij een zomers recept hoort een lekker wijntje. De rosé die wij altijd in huis hebben is Saint-Saturnin Les Mastels.
4 personen • 45 minuten
Benodigdheden:
- grote ongepelde garnalen
- 1 pepertje
- 2 tenen knoflook
- 200 gr. kidneybonen
- 200 ml kokosmelk
- 500 gram basmatirijst
- 1 ui
- 4 kleine bosuitjes
- 1 el. boter
- 3 takjes tijm
- zeezout
- zwarte peper
- 1 middelgrote peper
- (Madame Jeannette)
Aan de slag:
Zet een pan op met kokosmelk en een beetje water. Breng deze aan de kook en doe de basmatirijst erbij. Snipper de ui en de bosuitjes en doe deze bij de rijst. Vervolgens kan de boter, tijm, peper en zout erbij.
Doe de hele peper erbij, maar zorg ervoor dat deze niet kapot gaat. De rijst moet ruim onderwater staan.
Breng het zonder deksel aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten pruttelen. Als alle vocht is opgenomen en de rijst gaar is kunnen de kidneybonen erbij. Haal de hele peper er voorzichtig uit.
Wok de garnalen in olie met knoflook en een fijn gesneden pepertje. Zodra ze rose kleuren zijn ze klaar.
Tip: lekker voor erbij een frisse groene salade
Eetsmakelijk!