Fruit crumble

Thuis met 4e, familie met 9e, of een feestje met 30e. Deze fruit crumble kan altijd!

8 personen •  45 minuten

Benodigdheden:

  • 2 zoetzure appels
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 150 gram suiker
  • 250 gram bosvruchten
  • (vers of ondooid uit de diepvries)
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 75 gram koude roomboter, in blokjes
  • 75 gram hazelnoten, fijngehakt
  • 75 gram pistache noten, fijngehakt
  • 1 theelepel koekkruiden
  • Zout

Aan de slag:

Oven voorverwarmen op 200 °C. Snijd de appels en de gedroogde abrikozen in blokjes. Hak de hazelnoten en de pistache noten fijn. Meng de appel, bosvruchten en de gedroogde abrikozen met 100 gram suiker. Smeer een mooie ovenschaal in met boter en verdeel het fruit mengsel in de schaal.

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de boter (in kleine blokjes),
de resterende 50 gram suiker, noten, koekkruiden en een snufje zout en wrijf alles met de vingertoppen tot grove kruimels. Verdeel de kruimels over het fruit.

Zet de crumble in de oven en bak ca. 30 minuten, tot de kruimels goudbruin en gaar zijn. Serveer de crumble met een bolletje ijs naar keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top