Moelleux au chocolat

Date night! Het perfecte toetje om je liefje mee te verrassen en jezelf natuurlijk ook. 

4 personen •  45 minuten

Benodigdheden:

  • 150 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 60 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 3 eieren

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pannetje water op het vuur met daarop een glazen of ijzeren kom. Smelt de boter en chocolade samen au bain marie. Als de boter en chocolade gesmolten zijn zet je deze even aan de kant. Pak een nieuwe kom en zet deze op het pannetje met heet water. Dan de eieren en suiker au bain marie 'gaar' kloppen. Blijf goed doorkloppen anders gaat het ei stollen en krijg je omelet. Als het eimengsel warm is haal je het van het vuur en klop je het nog een aantal minuten goed door tot het koud is. Het wordt dan ongeveer 2x zoveel. Schep de bloem bij het chocolade mengsel tot een gladde massa. Spatel daarna het eimengsel er luchtig doorheen en je beslag is klaar.

Je kunt een cupcake vorm gebruiken om de chocolade cakejes in te bakken. Vet de vormpjes in met boter en bestrooi met wat bloem zodat ze er goed uitkomen straks. Doe het beslag in een spuitzak of gebruik een lepel. Vul de vormpjes met het chocolade mengsel tot aan de rand. Zet de chocolade cakejes 8 tot 9 minuten in de oven. Zodra ze klaar zijn, direct uit de oven halen en een paar minuutjes laten staan zodat de buitenkant goed stolt. Draai als laatste de cakejes voorzichtig om op een bord.

Serveer met een bolletje vanille ijs en wat frambozen. En dan is het spannende moment aangebroken.. Bon apetit!!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top