Gebakken dumplings met kip

4 personen • 60 minuten

Benodigdheden:

  • 6 bosuien
  • 700 gram kippendijen
  • 4 tenen knoflook
  • 8 cm geraspte gember
  • 3 el soja saus
  • 1 pakje dumpling vellen 250 gram
  • olijfolie
  • foodprosessor

Aan de slag:

Voor de vulling: Doe de kippendijen in delen in de foodprosessor en maal heel fijn tot je kippen gehakt krijgt. Je kunt in delen ook de bosuien en de tenen knoflook erbij doen. Mocht je geen foodprosessor hebben, snijd alles dan heel fijn. Zorg ervoor dat de kip goed gemixt is samen met de bosuien en knoflook. Als dit goed gemengd is doe er de geraspte gember en soja saus bij. Meng dit goed door elkaar. De vulling is nu klaar.

Nu kun je de dumplings gaan vouwen. Zorg ervoor dat de dumpling vellen een beetje zijn ontdooid zodat je ze makkelijk kunt vouwen. Leg een kleine eetlepel vulling in het midden van het dumpling velletje en maak met je vinger de bovenkant van de dumpling (halve cirkel) nat met een beetje water. Vouw nu het velletje dubbel, doordat je de rand nat hebt gemaakt blijft het aan elkaar kleven. Vouw de dumpling dicht tussen je duim en wijsvinger. Zet de dumplings plat op een bord en herhaal deze stappen tot de vellen of je vulling op is.

Het bakken van de dumplings: Pak een koekenpan en verhit de pan met een beetje olijfolie. Bak hierin de dumplings aan tot ze goud bruin worden. Als ze bruin zijn doe een scheutje water in de pan en stoom de dumpling gedurende 5 minuten met de deksel op de pan. Hierdoor wordt de kip gaar en worden de dumlings zacht.

Tip: Mocht je nog vulling over hebben kun je deze als “koekjes” bakken in de pan. Zonde om weg te gooien toch!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top